Žinodama visą žalą, kurią sukelia žmogus gamtai, kol prekė yra pagaminama iš natūralios odos, mielai renkuosi eko odos dirbinius. Tame tarpe ir savo delnines.

Ar jums niekada nekilo klausimas kas yra eko oda, kodėl ji naudojama?

Moderniaisiais laikais, kada žodžiai "green", "bio", "nature" yra populiarūs ir pradedama suvokti, kad planetos ištekliai yra riboti, vis daugiau naudojami mažiau gamtai žalingi pakaitalai.

Tai gali būti dirbtinė oda, kurios sudėtyje yra natūralios odos (malta, presuota), kuri perdirbama ir vėliau gaminamos prekės.

Aš sąvoką skirčiau į EKO ir EKOLOGIŠKĄ odas.

Ekologiška oda bandoma laikyti ir apibrėžti, jei -

Pavyzdžiui, jei oda perdirbama iš senų odinių striukių, automobilių sėdynių, sofų ir kitų odos medžiagų, kurios priešingu atveju patektų į sąvartyną, mes manome, kad tai ekologiška.

Jei oda yra mėsos ar žuvininkystės pramonės šalutinis produktas, ypač jei tai yra ekologiškai auginami galvijai arba tausojanti žvejyba.

Kai kurie teigia, kad oda natūraliai yra gamtos ištekliai, nes jie papildomi natūraliais procesais tokiu greičiu, kuris yra panašus ar greitesnis už žmonių ar kitų vartotojų suvartojimo normą, ir, kad planetai geriau nei plastikinės „veganų odos“. Ši mintis apimtų, pavyzdžiui, medienos, taip pat odos naudojimą.

Galutinė ekologinės odos apibrėžtis būtų karvės odos ir kitos odos, kurios yra raugintos ir dažytos daržovių pagrindu pagamintomis medžiagomis, o ne toms, kurių sudėtyje yra toksiškų cheminių medžiagų arba chromo.

Eko oda priimta laikyti gaminius, neturinčius nieko bendro su oda, tačiau panašius į ją. Taip apibrėžiama šiuolaikinė medžiaga, gaminama iš natūralių pluoštų, tokių kaip: linai ar medvilnė, sumaišyti su kukurūzais, sojos pupelėmis ir augaliniais aliejais, kurie yra sluoksniuojami kartu. Padengiama poliuretanu su mikropluoštais.