Tinkamai pasirinkti aksesuarai aprangos stiliui suteiks savitumo. Nuo pat galvos papuošimų iki avalynės yra svarbu teisingas suderinamumas. Vienas aksesuaras yra ypač svarbus tiek funkciniu, tiek mados atžvilgiui: delninė-piniginė.

Standartinė delninė yra skirta susidėti pagrindiniams daiktams, įskaitant vairuotojo pažymėjimą, kreditines korteles, pinigus, telefoną. Moterys paprastai nešasi savo delninę rankoje, tačiau prie jų dažniausiai būna rankenėlės, dirželiai ar grandinėlės, kurios nuimamos, kai jų nereikia. Prieš pasirenkant delninę, atkreipkite dėmesį į keletą svarbių veiksnių: dydį, spalvą, universalumą, medžiagą, konstrukciją.

Pasirinkite tinkamą delninės dydį PAGAL KŪNO sudėjimą.
Nors delninės savo prigimtimi yra mažesnės rankinės, jos būna įvairių formų ir dydžių, todėl yra svarbus priedas ir reikia ieškoti proporcingos asmeniui, kuris ją nešios. Smulkaus sudėjimo moterys turėtų rinktis mažo – vidutinio dydžio rankines. Aukštos moterys gali rinktis didesnes.
Pasirinkite tinkamą delninės dydį Daiktams SUSIDĖTI.

Be konkretaus kūno sudėjimo, reiktų atkreipti dėmesį ir į daiktų kiekį, kurį norite susidėti. Jei delninė išsipūtusi per siūles, verta apsvarstyti ir įsigyti didesnę.

Renkantis delninę, pirkėjos turėtų nepamiršti savo asmeninių įpročių: jei delninė didelė, ar nėra noro turėti joje daugiau daiktų, nei reikia. Tai sukelia labai daug nepatogumų juos nešiojantis ir ieškant reikiamo. Kita vertus jei pasirenkama per maža rankinė, daiktai paprasčiausiai netelpa, delninė vizualiai plečiasi, gali sugesti segtukai.

Pasirinkite tinkamą spalvą
Delninės spalva turi derintis prie aprangos stiliaus. Reikia apsispręsi ar delninė bus naudojama dažnai, ar konkretiems tikslams (vakarėliams, susitikimams). Kai kurios moterys nori nešioti delninę vietoje įprasto rankinuko. Tokiu atveju rinkitės neutralesnias spalvas, kurios tiks prie kasdienės aprangos. Galima rinktis rudą, tamsiai mėlyną ar tamsiai žalią, kurios yra neutralios, tačiau ne tokios nuobodžios spalvos.
Pasirinkite delninę PAGAL POREIKĮ
Kasdieniniam nešiojimui rinkitės paprastesnio stiliaus, be daug blizgančių detalių delnines. Išskirtinėm progom, šventėm  - galite rinktis puošnesnias, mažesnes.
Pasirinkite kokybišką DELNINĘ
Delninių kainos labai įvairios ir nebūtinai jos gali atspindėti kokybę. Kasdieniniam naudojimui rinkitės patvaresnės, neteplios medžiagos delnines. Įvairioms progoms galite rinktis medžiagines, lakuotas, puoštas įvairiomis detalėmis ar kombinuotos sudėties.
Apsvarstykite delnines su dirželiu
Delninės gali būti piniginės tipo ir skirtos laikyti rankose. Deja, tai gali būti ne visada patogu, ypač ten, kur nėra galimybės jos pasidėti. Šiuo metu delninės vis labiau yra kuriamos pritaikant dirželius ar grandinėles, kurias reikalui esant galima nuimti ir prikabinti kai jų reikia.
Pasirinkite delnines su kišenėlėmis
 Nors delninės nėra skirtos dideliam daiktų kiekiui, labai patogu jei delninėje yra papildomos kišenėlės. Vienas populiarus variantas yra kišenėlė skirta mobiliąjam telefonui, taip pat vieta vairuotojo teisėms ir lūpdažiams.
Nesvarbu ar einant į darbą ar į pasimatymą, yra labai svarbu pasirinkti tinkamus priedus prie aprangos, tam kad padaryti tinkamą įspūdį. Delninė yra aprangos dalis ir vaidina tam tikrą įvaizdžio formavimo vaidmenį. Todėl svarbu pasirinkti  tinkamai.