Rankinė, vienas iš svarbių moters aksesuarų, su moterimi keliauja nuolat ir beveik visur. Tai yra pakankama priežastis apsvarstyti rankinės dydį ir pasirinkti atsižvelgiant į kūno sudėjimą. Atsiribodami nuo mados, spalvų derinio ir netgi kainos, yra trys faktoriai, kaip pasirinkti rankinę savo kūno sudėjimui.

Pirma - reiktų apsvarstyti rankinės formą. Mados teorija teigia, kad moteris turi rinktis rankinę, kurio forma yra priešinga kūno sudėjimui. Pavyzdžiui apvalių išlinkimų moteris turėtų rinktis kampuotos formos, o lieknos ir berniukiškos formos moterys - apvalių formų rankinę.

Antra, apsvarstyti rankinės dydį. Didžiulės rankinės atrodys neproporcingai smulkaus sudėjimo moteriai, todėl geriau šių disproporcijų vengti, renkantis vidutinio arba mažo dydžio rankines (delnines). Jei smulki moteris rinksis rankinę - lagaminą, ji atrodys tartum vyktų į kovą. Tuo tarpu stambios moterys besirenkančios mažas rankines kasdieniam naudojimui, atrodys dar stambesnės. Išlaikydami balansą, kasdieniam naudojimui yra rekomenduojama rinktis vidutinio dydžio rankines. Savaime suprantama, kad vakarinės delninės yra mažesnės, tačiau ir šiuo atveju rekomenduojama atidžiai apsvarstyti rankinių dydį, vengiant neproporcingo pasirinkimo.

Trečia - reikia nuspręsti kur ir kam rankinė bus naudojama. Šis sprendimas yra svarbus todėl, kad rankinė pridės papildomo svorio ir ploto Jūsų kūnui. Žemos moterys, trikampio kūno formos, turi vengti ant peties nešiojamų rankinių su trumpomis grandinėlėmis, kadangi šis pasirinkimas suteiks vizualaus ploto ir nereikalingo ploto biustui. Taip pat nėra rekomenduojamos ilgos grandinėlės, kurios nuleidžia rankinę prie klubų. Aukštoms moterims nėra rekomenduojamos kryžminio tipo, nuleistos prie juosmens. Turėkite omenyje, kad nenorint pritraukti aplinkinių dėmesio atitinkamoms savo kūno vietoms, nelaikykite ten rankinės.