Tęsiu savo seriją apie delninių ir nedidelių rankinių siuvimą. Internete aptikau neblogų nuorodų, žmonės mėgsta dalintis savo patirtimi. Kviečiu pasižvalgyti po mano pinterest.com, tikrai rasite įvairios mokomosios medžiagos savo idėjoms. Viena paprasčiausių delninių – tai užtrauktuko ir keturių medžiagos vienetų kombinacija. Medžiagos vienetai susideda iš išorinio ir vidinio medžiagos sluoksnių. Jeigu viršutinis sluoksnis yra medžiaginis – siūlau kombinuoti trečią, vidurinį. Vidurinis sluoksnis yra skirtas formai išlaikyti. Šį karą pasidalinsiu internete platinamomis nuotraukomis ir vienu labai paprastu rankinės pasiuvimo būdu.
Jums reikės:
  • Odos (gali būti dirbtinė, gali būti storesnė medžiaga. bandymams nerekomenduoju brangaus audinio arba natūralios odos).
  • Vidaus medžiagos (pamušalo)
  • Užtrauktuko (rankinei tinkamo dydžio, pavyzdžiui 30 cm)
  • Siuvimo mašinos
  • Sąvaržėlių, arba adatėlių (aš asmeniškai naudoju dideles sąvaržėles)
  • Žirklių

 kaip pasigaminti delnine #2

Užtrauktuko galuose prisiuvamos tos pačios medžiagos (odos) gabalėliai, kurie neleis užtrauktukui pabėgti ir išlaikys užtrauktuką šonuose.
kaip pasigaminti delnine #3

Užsiuvus galus turime turėti panašų vaizdą:

pasigaminti delnine #4

Suglaudžiame, taip vadinamo "sumuštinio" principu, lygiuojant į viršutinį kraštą. Oda gerąja puse į viršų, užtrauktukas blogąja puse į viršų ir vidaus pamušalas blogąja puse į viršų.
Trumpai tariant suglaudžiamos abi medžiagos gerosiomis pusėmis ir tarp jų įterpiamas užtrauktukas.
pasigaminti delnine #5

 Kaip atrodo užsiuvus pirmąją pusę:

pasigaminti delnine #6

Tą patį atliekame su kita puse. Padėkite užtrauktuką blogąja puse ant neprisiūtos odos gerosios pusės ir priglauskite vidaus medžiagą. Viską reiktu sukabinti arba susegti, kad tvirtai laikytųsi siuvimo metu.
pasigaminti delnine #7

Viso šito siuvinio pasekoje gaunama pusiau paruošta delninė. Iš mano praktikos - sunkiausiai, pradžioje, sunkiausiai sekasi įsiūti užtrauktuką. Toliau - užtrauktuką palikite atitrauktą iki pusės, siuvant netrukdys.

pasigaminti delnine 8

Toliau medžiagas suglaudžiu taip, kad odos geroji pusė glaustųsi su odos gerąja puse, pamušalo blogoji pusė su pamušalo blogąja puse. Visos šitos dėlionės pasekoje turime turėti sudėtus medžiagos sluoksnius, kuriuos sieja jau prisiūtas užtrauktukas. Kad siuvimo metu medžiaga nejudėtu - naudoti arba susegimą (kaip pavaizduota paveiksliuke), arba - dideles sąvaržėles.
pasigaminti delnine #9

Belieka delninę susiūti siuvimo mašina. Pradėti reikėtu nuo pamušalo šono ir siūti aplinkui iki kito pamušalo šono. Tai yra siuvame šooną per visą prie užtrauktuko prisūtą medžagą, keturkampį aplinkui visą odą ir vėl grįžtame per užtrauktuką. Apačią susiųsime vėliausiai, nes visą delninę reikės išversti (maišo principu), kad abi gerosios pusės atsidurtu viršuje. Apsiuvus - nukerpame kampučius, jeigu reikia apkerpame iki siūlės ir pačią delninukę.

pasigaminti delnine #10

Galiausiai turime turėti mažą maišiuką, kuris turi tik vieną atvirą galą - galą pamušale. Per šią skylę delninę išverčiame į kitą pusę ir turėsite tokį vaizdą, koks yra paveiksliuko apačioje. Abi gerosios medžiagos pusės bus viršuje.
pasigaminti delnine #11

Telieka gražiai užsiuti pamušalo skylę, įstumti į delninę ir galima džiaugtis savo pirmuoju bandymu :) Jeigu nepakanka - visada galima delninę padekoruoti, čia tikrai - vietą jūsų fantazijai ir kūrybiškumui.